Tribul Dongria Kondh din estul Indiei, amenintat de o companie care vrea sa deschida o mina in muntele considerat sacru de membrii tribului, fac apel public la regizorul James Cameon, cerandu-i ajutorul pentru a opri lucrarile dezvoltatorilor, informeaza presa britanica.

Tribul Dongria Kondh considera ca James Cameron va intelege mai bine decat oricine situatia in care se afla dupa ce compania miniera Vedanta a anuntat ca vrea sa deschida o mina de bauxita pe muntele Niyamgiri din statul Orissa, scrie The Guardian, citat de NewsIn.

La fel ca tribul Na'vi din "Avatar", disperat sa-i opreasca pe oamenii care vor sa deschida exploatari miniere pe Pandora, indienii incearca sa anuleze planurile companiei privind exploatarea muntelui la care ei se inchina. Potrivit activistilor, acest proiect va distruge ecosistemul zonei, amenintand viitorul celor 8.000 de membri ai tribului indian.

"La fel cum Na'vi descrie padurea ca reprezentand totul, pentru Dongria Kondh viata si pamantul au fost intotdeauna legate. Povestea fundamentala din <Avatar>, daca punem deoparte lemurii multicolori si caii cu trunchiul lung, este plasata azi pe muntele Niyamgiri", considera Stephen Corry, director al organizatiei Survival, care face campanie pentru indigeni.

Reprezentantii activistilor considera ca, la fel ca si Na'vi, Dongria Kondh este intr-o situatie de risc, deoarece pamanturile lor vor fi minate de Vedanta Resources, companie care nu se va opri de la nimic pentru a-si atinge scopul. Mina va distruge padurile de care tribul depinde si va distruge vietile a mii de alte persoane din triburi vecine, mai spun activistii.

"Apel la James Cameron. Avatar e fantezie...si realitate. Tribul Dongria Kondh din India se lupa sa-si apere pamantul impotriva companiei miniere hotarate sa le distruga muntele sacru. Va rugam ajutati Dongria", spune tribul indian, intr-un anunt publicat in revista de divertisment Variety.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.