Ucraina ar avea numai de castigat daca si-ar recapata statutul de tara posesoare de arsenal nuclear, considera ministrul ucrainean al Apararii Iuri Ehanurov, care a facut o declaratie in acest sens cu prilejul unui discurs rostit in cadrul ceremoniilor dedicate Zilei flotei militare a Ucrainei, ce a fost marcata duminica, relateaza Interfax, preluat de Rompres.

Ministrul Apararii de la Kiev a amintit ca intregul arsenal nuclear din perioada sovietica a fost evacuat de pe teritoriul Ucrainei. "Din pacate, l-am dat pe nimic", a remarcat Ehanurov, adaugand ca "daca am fi fost atunci destepti ca acum, armele nucleare ar fi oferit un avantaj clar Ucrainei". Cu acest prilej, ministrul ucrainean al Apararii a tinut sa dezminta informatiile potrivit carora Ucraina si-ar fi pastrat o cantitate mica de focoase nucleare.

Ucraina mai pastreaza rachete de croaziera si baze de cercetare nucleara

"Da, intr-adevar, la Sevastopol exista o institutie stiintifica de cercetare, unde se pastreaza unele materiale radioactive, dar acestea, tin sa subliniez, sunt utilizate exclusiv in scopuri civile. Nu este vorba nicidecum de focoase nucleare," a subliniat ministrul ucrainean.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.