Dornic sa intre in gratiile Kremlinului, presedintele Vladimir Voronin s-a grabit sa restituie Moscovei doua tablouri care, de fapt, nu au parasit teritoriul Rusiei.

La prima intalnire cu presedintele rus Dmitri Medvedev, care a avut loc la summitul CSI de la Sankt-Petersburg, Voronin a anuntat ca are o surpriza placuta pentru gazde - in Republica Moldova au fost gasite doua tablouri furate din muzeul Ermitaj in 2006, si Chisinaul intentioneaza sa le restituie in viitorul cel mai apropiat.

Promisiunile liderului de la Chisinau i-au luat, insa, prin surprindere pe angajatii muzeului Ermitaj. Sefa serviciului de presa al muzeului, Larisa Korabelnikova, a declarat pentru BBC ca din Ermitaj nu au disparut nici un fel de tablouri.

„Suntem foarte mirati si ne intrebam ce vor de fapt sa ne restituie", a precizat Korabelnikova, subliniind ca autoritatile moldovene nu au cerut pana acum nici un fel de informatii despre tablourile respective.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.