Atunci cand vine vorba despre largirea clubului celor 25, marea majoritate a cetatenilor europeni inclina mai mult balanta tolerantei catre ucrainieni, in defavoarea turcilor. Cel putin asa reiese dintr-un recent sondaj efectuat in sase state comunitare.

Potrivit studiului, circa 55 la suta dintre cei intervievati in Franta, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie si Polonia se declara incantati de o eventuala intrare in Uniunea Europeana a Ucrainei, "daca aceasta tara indeplineste toate criteriile de aderare", in timp ce foarte putini gandesc la fel in ceea ce priveste candidatura Turciei. In plus, 53 de procente dintre cetatenii chestionati cred ca Bruxellesul ar trebui sa deschida cat mai curand negocierile cu Ucraina, chiar daca Turciei i s-a promis deja acest lucru la sfarsitul anului trecut. Oricum cifrele nu fac altceva decat sa demonstreze impactul asa-numitei revolutii portocalii din toamna lui 2004, care i-a marcat profund pe europeni si le-a starnit dintr-o data interesul asupra Kievului.

Mai mult, spre deosebire de Turcia, Ucraina nu s-a angajat inca in vreun proces de armonizare legislativa in conformitate cu cerintele in vigoare ale UE.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.