Cel putin 21 de oameni au fost ucisi ieri si peste 50 raniti la Kerbala, in urma unui atentat cu masina capcana. Explozia din orasul siit a avut loc dupa ce capitala Bagdad a fost zguduita in zori de o serie de deflagratii puternice, care au lasat in urma 9 morti si 20 de raniti.

Explozia de la Kerbala s-a produs in apropierea unei statii de autobuz. Politistii irakieni au precizat ca toate victimele sunt civili. Atentatul nu a fost inca revendicat, dar in trecut orasul sfant al siitilor, situat la 100 de kilometri de Bagdad, a mai fost vizat de atacuri ale insurgentilor, aflati in legatura cu reteau Al Qaida. Ceva mai devreme, doua masini capcana au explodat la Bagdad. Prima, detonata de un terorist sinucigas, s-a produs pe o strada aglomerata din cartierul Aadamiya si a vizat o patrula a armatei irakiene. Bilantul: opt morti si 15 raniti. A doua bomba a explodat linga o intersectie importanta si a omorit un civil si a ranit alti cinci.

Tot ieri, politistii irakieni au facut o descoperire macabra. In ultimele 24 de ore, in mai multe locuri din Bagdad au gasit 42 de cadavre, ciuruite de gloante. Opt dintre ele fusesera abandonate langa spitalul Kindi din centrul capitalei. In orasul Hebron din Cisordania au avut loc, in aceasta dimineata, adevarate inclestari intre soldatii israelieni si cel putin 24 colonisti evrei care refuza sa paraseasca un imobil din oras.

Inalta Curte a Israelului a dat cale libera fortelor de securitate sa evacueze oamenii care de mai bine de o luna locuiau ilegal intr-o cladire cu trei etaje. Actiunea de evacuare a fost insa amanata pana astazi, din cauza Sabatului. Termenul limita dat de curtea israeliana pentru incheierea evacuarii este ziua de maine. Locatarii evrei refuza sa paraseasca cladirea, mai ales ca au cumparat locuintele in mod legal si refuza sa ia in seama notificarea de evacuare.

Ei au jurat sa ofere un exemplu de rezistenta premierului de la Ierusalim, Ehud Olmert, care a anuntat ca vrea sa inceapa evacuarea a zeci de colonii evreiesti din Cisiordania, pentru a stabili pana in 2010 frontierele definitive ale tarii. Totusi, pana acum, Seful guvernului Israelului nu a precizat ce intentii are in Hebron, oras in care traiesc circa 130 de mii de palestinieni si patru sute de evrei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.