Rusia s-a declarat "foarte preocupata" de o informatie cu privire la efectuarea unui raid israelian pe teritoriul sirian si a anuntat ca ea condamna acest atac, in cazul in care informatia se dovedeste exacta.

"Rusia este foarte preocupata de informatii cu privire la efectuarea unor lovituri aeriene de catre (fortele) aeriene israeliene asupra unor instalatii din Siria, in apropiere de Damasc", a anuntat Ministerul de Externe intr-un comunicat.

"Daca aceasta informatie este confirmata, acest lucru inseamna ca avem de a face cu lovituri fara niciun pretext pe teritoriul unui stat suveran, lucru care incalca in mod grosolan Carta ONU si este inacceptabil, indiferent care ar fi motivul", subliniaza ministerul, potrivit MEDIAFAX.

"Noi adoptam masuri de urgenta pentru clarificarea acestei situatii in cele mai mici detalii", continua aceeasi sursa.

"Indemnam din nou la incetarea violentelor in Siria, fara o interventie externa - un lucru inadmisibil - si la inceperea unui dialog inter-sirian bazat pe Acordurile de la Geneva de la 30 iunie 2012", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.