Un tratament antiacnee, produs de laboratorul german Bayer si utilizat pe larg ca masura de contraceptie, va fi retras de pe piata in urmatoarele trei luni in Franta, dupa ce patru persoane au murit.

Interdictia vizeaza pilulele "Diane 35", ca urmare a unei "proceduri de suspendare a autorizatiei de punere pe piata", a precizat profesorul Dominique Maraninchi, directorul general al ANSM, organism de control al medicamentelor care apartine de Ministerul Sanatatii.

"Toate loturile vor fi retrase de pe piata", a adaugat el, invitand pacientii sa nu intrerupa tratamentul imediat si sa-si contacteze medicul.

Aceste noi avertizari intervin dupa acuzatiile potrivit carora pilulele de a treia si a patra generatie produse de laboratorul Bayer cresc riscurile de formare a unor cheaguri de sange, scrie MEDIAFAX.

ANSM a anuntat, duminica, 125 de cazuri de tromboze si patru decese "imputabile unei tromboze venoase cauzate de Diane 35" in cursul ultimilor 25 de ani.

Prescrise in prezent pentru 315.000 de femei in Franta, pilulele "Diane 35" au primit autorizatia de punere pe piata franceza in 1987 ca tratament impotriva acneei, dar utilizarea initiala a fost deturnata, fiind administrata oral drept contraceptiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.