De cateva zile Marea Britanie si-a concentrat atentia din nou asupra chestiunii imigrantilor ilegali, in special a celor veniti din Romania si Bulgaria.

Presa britanica a titrat marti ca imigrantii veniti din Romania si Bulgaria care nu au loc de munca nu vor mai avea acces la serviciile medicale gratuite.

"Trebuie sa detina o asigurare medicala privata pentru a evita ca Serviciul National de Sanatate (NHS) sa devina un serviciu de sanatate international. Obligativitatea detinerii unei asigurari de sentate s-ar putea aplica si tuturor studentilor si celor care declara ca desfasoara activitati independente, ceea ce presupune ca vin sa caute un loc de munca", considera ministrul pentru Migrare, Mark Harper, scrie evz.

In opinia jurnalistilor britanici, limitarea accesului la servicii medicale gratuite este un element cheie al planului guvernului britanic de a preveni un val de imigranti din Romania si Bulgaria dupa anularea restrictiilor de pe piata muncii, ce ar trebui sa aibe la sfarsitul acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.