UE a aprobat o misiune de formare a armatei din Mali. Titus Corlatean a declarat ca va recomanda Guvernului Romaniei sa ia o decizie in privinta participarii armatei romane la efort.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, joi seara, la Bruxelles, dupa reuniunea extraordinara a UE, ca autoritatile din Romania sunt in faza de analiza privind participarea la misiunea militara a UE in Mali, iar el va recomanda la Bucuresti sa se ia o decizie in acest sens, scrie MEDIAFAX.

El a aratat ca discutiile de joi cu colegii europeni si omologul din Mali, Tiéman Hubert Coulibaly, l-au dus la concluzia ca Romania trebuie sa participe concret la misiunea militara a UE si ca va recomanda acest lucru institutiilor competente de la Bucuresti.

Franta intervine militar in Mali, desfasurand un raid cu elicoptere

"Discutiile de astazi si informatiile primite in cadrul reuniunii, inclusiv de la ministrul malian, dar si de la partenerii europeni, mie mi-au consolidat pozitia privind necesitatea unei contributii a Romaniei in ceea ce inseamna un efort necesar de combatere a terorismului si aceasta va fi pozitia mea la intoarcerea acasa. Voi sustine si voi recomanda celorlalte institutii direct competente in acest domeniu sa luam o decizie la nivelul statului roman privind o contributie din acest punct de vedere", a afirmat Corlatean.

Ministrii de Externe ai statelor membre UE au aprobat, joi, infiintarea unei misiuni in scopul formarii si reorganizarii armatei din Mali, informeaza o sursa europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.