Ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, a anuntat sambata ca un ofiter francez a fost ranit mortal, in cadrul unui raid cu elicoptere "impotriva unei coloane teroriste" ce se indrepta spre doua orase din partea de sud a Mali, relateaza AFP.

Acest raid desfasurat "in jurul orei 16.00" (17.00 ora Romaniei) si "ca sprijin pentru armata din Mali a permis distrugerea mai multor unitati teroriste" si "oprirea avansarii lor", a afirmat Le Drian, precizand ca "in aceasta lupta intensa, unul dintre pilotii nostri (...) a fost ranit mortal".

"El a fost ranit cu o arma usoara de infanterie si nu cu un tun. El a ajuns ranit si a fost evacuat la spitalul din Mopti", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele François Hollande si-a exprimat, intr-un comunicat, "profunda sa emotie" si a adresat familieii si rudelor acestuia "sincerele sale condoleante".

Operatiunea franceza a fost denumita "Serval", de la numele unei mici feline din desert, a declarat amiralul Edouard Guillaud, seful Statului Major al armatei.

El a precizat ca exista un comandament la "nivel tactic" cu sediul in Mali si un comandament "strategic" la Paris, alaturi de ministrul Apararii si presedintele republicii".

"Este o operatiune franceza", a precizat el, intrebat despre prezenta militarilor germani.

Ministrul Apararii a asigurat ca interventia in Mali si operatiunea comandoului DSGE (serviciile de informatii externe) din Somalia, care s-ar fi soldat cu moartea ostaticului francez Denis Allex, sunt "total separate".

"Sunt doua operatiuni total separate. Cea din Somalia ar fi putut avea loc mai devreme, ea a fost conceputa pentru a avea loc mai devreme, dar conditiile geografice, tehnice si meteorologie nu au fost intrunite. Prin urmare, nu exista nicio legatura, cu atat mai mult cu cat interventia franceza in Mali nu era, dupa cum stiti, programata", a declarat ministrul.

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

Franta a intervenit in Mali la cererea autoritatilor din Bamako, in urma unei ofensive islamiste in sud, in aceasta saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.