Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani și recunoaște că nu i-a fost deloc ușor la vremea aceea. Iată ce a povestit despre acele vremuri.

Sorin Bontea s-a angajat la doar 16 ani

Sorin Bontea este unul dintre cei mai mari și cunoscuți chefi din țara noastră și a intrat la inimile oamenilor datorită emisiunii Chefi la cuțite. Ani la rândul, milioane de români au stat cu ochii pe ei, tocmai de aceea mare le-a fost mirarea, când au auzit că nu vor mai face parte din următorul sezon al emisiunii de la Antena 1.

Invitat în podcast-ul moderat de Mihai Morar, acesta a făcut câteva dezvăluiri legate de trecutul lui și despre cât de greu i-a fost înainte de ajunge să fie cunoscut de o țară întreagă. Acesta s-a angajat pentru prima dată la vârsta de doar 16 ani, pe vremea când cei de vârsta sa nu aveau idee pe ce drum să meargă în viață.

Era doar un copil, când s-a angajat la Gospofina și un bar, în Piața Amzei. Lucra acolo acolo ca ajutor de bucătar, iar după trei ani a fost nevoit să renunțe la locul acela de muncă pentru a merge în armată, deoarece pe atunci armata era obligatorie. După ce s-a întors, s-a angajat ca bucătar și câștiga undeva la 2150 lei, dar nu neagă faptul că primii ani în bucătărie au fost unii extrem de grei, pentru că implica multă muncă fizică.

Așadar, drumul lui Sorin Bontea către succes nu a fost deloc unul simplu, dar el a îndurat totul și acum se bucură de o viață mult mai bună decât cea pe care o avea la începuturile carierei sale.

„Am câștigat primii bani la muncă, m-am angajat la 16 ani. Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt…

Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. Primii ani în bucătărie au fost foarte grei. Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică”, a declarat Sorin Bontea, în podcast-ul lui Mihai Morar.

Citeste si:
Primul tău job: Top 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Primul tău job: Top 3 aspecte...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2023 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.