Luni, la ora 0.00 GMT (2.00, ora Romaniei), uraganul se afla la sud de New York, potrivit Centrului american pentru supravegherea uraganelor (NHC), cu sediul la Miami.

[UPDATE]

Impactul economic al uraganului Sandy va putea fi calculat cu exactitate abia dupa trcerea acestuia, insa are potentialul de a fi mai puternic decat uraganul Irene, care a avut anul trecut un impact estimat la 10-15 miliarde de dolari si a intrat in Top 10 al celor mai distrugatoare furtuni.

De asemenea, uraganul ar putea cauza pagube si in Canada, in orasele Toronto si Ottawa.

Potrivit estimarilor, uraganul va influenta o treime din populatia Statelor Unite. In regiunile cel mai puternic lovite, impactul economic va fi determinat mai ales de pierderile din asigurari si productivitatea mai redusa.

Traseul Uraganului Sandy (sursa)



Autoritatile au ordonat suspendarea circulatiei din cauza riscului de inundatii si pagube provocate de Sandy, care urmeaza sa afecteze Coasta de Nord-Est a Statelor Unite.

Suspendarea ar urma sa dureze pana luni sau marti, iar pana miercuri sunt asteptate perturbari importante de trafic.

Primele efecte ale uraganului Sandy s-au facut simtite duminica, de-a lungul Coastei de Est, provocand anularea a mii de curse aeriene si evacuarea a sute de mii de persoane la New York si din anumite zone de coasta. Presedintele Barack Obama i-a indemnat pe americani sa ia pericolul "foarte in serios".

Rafalele de vant atingeau 120 de kilometri pe ora, dar urmau sa se intensifice pe masura ce uraganul inainteaza spre ape mai reci. Aceste rafale de vant ajung pana la o distanta de 800 de kilometri de centrul ciclonului, potrivit NHC.

FURIA NATURII: Cele mai devastatoare uragane din istorie


Pietele de capital si de optiuni din Statele Unite vor fi inchise luni si, posibil, marti, ca urmare a temerilor autoritatilor de reglementare, operatorilor burselor si traderilor privind integritatea pietelor in fata uraganului Sandy, potrivit CNBC.

Participantii in piata si autoritatile de reglenentare au decis sa inchida bursa, deoarce uraganul va face dificila asigurarea sigurantei angajatilor, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

Pietele de obligatiuni vor deschide normal, dar se vor inchide la pranz.

Times Square

Penn Station



Grand Central Terminal

Sursa poze: Buzzfeed


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.