Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat duminica evacuarea a 375.000 de locuitori din zonele inundabile ale orasului.

Sute de zboruri au fost anulate duminica pe aeroporturile din New York, cel mai mare oras din Statele Unite, si din alte orase de pe coasta de est, in asteptarea uraganului Sandy, au anuntat autoritatile, citate de MEDIAFAX.

Aeroportul din New York ar urma sa ramana deschis duminica, potrivit autoritatilor, care au avertizat insa pasagerii in privinta unor eventuale perturbari ale traficului aerian.

Orasul New York isi va inchide, de asemenea, reteaua de transport public, inclusiv metroul, incepand cu ora 19.00 (luni, 01.00 ora Romaniei), in asteptarea uraganului Sandy. In afara de metrou, orasul cu opt milioane de locuitori a decretat si inchiderea parcurilor, a zonelor de joaca si a plajelor, duminica dupa-amiaza.

Duminica, epicentrul furtunii era inca in largul Oceanului Atlantic, la aproximativ 200 de mile de tarm si 400 de mile sud-vest de New York, insa modelele computerizate indicau faptul ca urmeaza sa o coteasca spre vest iar impactul se anticipeaza sa fie in regiunea New Jersey.

Uraganul este o combinatie fara precedent de furtuna tropicala gigantica si front de aer rece din nord, amplificata si de maree, deoarece este luna plina, de unde si denumirea de "Frankestorm". La impactul cu tarmul se anticipeaza ploi torentiale, ninsori si vant puternic.

"Evacuarea este obligatorie. Daca nu evacuati zona, nu sunteti doar voi in pericol, ci si serviciile noastre". Aproximativ 375.000 de persoane locuiesc in zonele desemnate pentru evacuare.

Rugat sa faca o comparatie intre Sandy si precedentul uragan, Irene, care a afectat New York-ul in 2011, Bloomberg a spus: "Irene a fost mai mult cu precipitatii si vant, acum preocuparea majora este cu privire la cresterea nivelului apelor oceanului in zonele de tarm, alaturi de ploaie si vant". Regiunea New York-ului este aproape in intregime inconjurata de ape.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.