Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, fost director al SIE, a declarat, la Brasov, ca Romania "poate fi oricand o posibila tinta a unor actiuni teroriste".

Ungureanu, fost director al Serviciului de Informatii Externe, a spus ca Romania trebuie sa fie pregatita in eventualitatea unor atacuri teroriste, insa in prezent gradul de alerta este moderat.

"Confirm ca tara noastra poate fi oricand o posibila tinta a unor actiuni teroriste. Nimeni nu este astazi ferit in lume de acest pericol. Ceea ce spun este ca trebuie sa fim pregatiti pentru a conctracara eventualele atentate teroriste. Gradul de pericol scade sau creste in functie de contextul international, iar asta poate fi vazut pe site-urile serviciilor de informatii", a declarat Ungureanu, vineri seara, la Brasov, unde a participat la lansarea filialei judetene a partidului Forta Civica.

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, a declarat, vineri, ca este ingrijorat de declaratiile seicului Omar Bakri, care constituie "un semnal ca nici Romania nu este la adapost de posibilitatea unor atentate".

"Bakri este mai degraba un ideolog decat un om de actiune, dar, evident, asemenea lucruri ne ingrijoreaza pe buna dreptate si constituie si un semnal ca nici Romania nu este la adapost de posibilitatea unor atentate. Suntem o tara membra NATO, a UE, participam la operatiuni in Afganistan, avem niste facilitati pe teritoriul nostru pe care le foloseste armata SUA, la Deveselu, suntem o tara cu un numar important de turisti, inclusiv din Israel. Preocuparea prioritara pentru noi, a celor doua servicii, este prevenirea unor asemenea acte in Romania, si toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu putem sa consideram ca Romania este o tara unde nu s-ar putea intampla niciodata asa ceva. Din pacate, realitatea ne arata ca s-ar putea intampla si la noi, trebuie sa fim pregatiti sa le prevenim si mai ales sa actionam pentru eradicarea cauzelor acestui fenomen al terorismului", a afirmat Melescanu, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Zelenski a cerut SUA să admită că Rusia finanțează terorismul
Zelenski a cerut SUA să...

Acesta a adaugat ca SIE urmareste cu atentie conflictul militar dintre Turcia si Siria, in conditiile in care orice astfel de situatie in zona poate avea impact asupra Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.