Locuitorii unui cartier din Marsilia (sudul Frantei) au alungat, joi seara, mai multe familii de romi instalate in apropiere si au incendiat resturile taberei lor.

Politistii au venit la fata locului in cursul serii pentru a separa circa 30 de locuitori nemultumiti si familiile de romi care au fugit cu rulote si alte vehicule, scrie MEDIAFAX.

Ulterior, lucrurile lasate de romi au fost incendiate, potrivit aceleiasi surse, care a precizat ca nu s-a efectuat nicio arestare in absenta unei agresiuni fizice.

Aceasta actiune, dezvaluita de cotidianul regional La Provence, a fost premeditata deoarece acesti locuitori au informat autoritatile ca vor trece la acte daca romii, pe care ii acuza in special de furturi, nu vor parasi imprejurimile cartierului lor.

Contactata de AFP, Caroline Godard, membra a asociatiei Rencontres Tsiganes, s-a declarat "stupefiata".

Merita mentionat ca Marsilia este considerat "capitala franceza a crimei", conform romanialibera.ro. Premierul Jean-Marc Ayrault a reunit la inceputul lunii septembrie la Matignon un comitet interministerial pentru elaborarea unui program de actiune destinat eradicarii violentei endemice care domneste in Marsilia, oras insangerat de reglarile de conturi care se tin lant.

Este vorba de un oras despre care un fost deputat declara ca „se bazeaza pe un sistem politico-mafiot care cangreneaza tot. Este anarhie republicana si statul este prea slab pentru a face altceva decat efectele unei partide (de joc)".

Populatia roma din Franta este estimata la proximativ 15.000 de persoane, cu mult mai putin decat in Spania si Italia, potrivit studiilor efectuate pe aceasta tema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.