Directorul publicatiei satirice franceze Charlie Hebdo a anuntat miercuri ca site-ul de Internet al saptamanalului a fost "blocat deoarece a fost piratat" dupa anuntarea publicarii caricaturilor cu profetul Mahomed.

"Site-ul este blocat deoarece a fost piratat. Aparent, este un atac mai mare decat in 2011", cand Charlie Hebdo a publicat caricaturile cu profetul Mahomed, a declarat caricaturistul Charb in fata jurnalistilor la sediul din Paris al saptamanalului.

Charlie Hebdo este, de miercuri, tinta criticilor reprezentantilor lumii religioase si politicienilor.

Charb l-a indemnat pe premierul francez Jean-Marc Ayrault "sa sustina mai degraba libertatea presei si a republicii, decat sa fie impresionat de o banda de clovni ridicoli care manifesta in fata ambasadei Statelor Unite".

El a facut astfel aluzie la o manifestatie care a avut loc sambata in apropierea cladirii ambasadei SUA la Paris care s-a soldat cu violente si aproximativ 150 de retineri, scrie MEDIAFAX.

Miercuri dimineata, premierul a anuntat refuzul Guvernului de a autoriza o noua manifestatie sambata, considerand ca, avand in vedere "contextul", este de "responsabilitatea celor care conduc publicatia (Charlie Hebdo) sa decida ce sa faca sau sa nu faca".

"Daca luam in considerare contextul mondial, acesta nu va fi niciodata favorabil sa razi de islamul radical sau de religii in general, daca luam in considerare contextul, nu vorbim despre nimic, niciodata, presa satirica este condamnata si gata", a spus Charb.

El a precizat ca nu a primit amenintari "pentru moment".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.