Cotidianul Liberation incearca sa demonteze intr-un articol publicat principalele prejudecati despre romi.
Un sondaj efectuat in acest an de Comisia nationala consultativa pentru drepturile omului arata faptul ca doua treimi dintre francezi considera ca romii sunt un “grup aparte”, potrivit cotidianului francez Liberation, scrie romanialibera.
  • Romi sunt noimazi prin natura lor – antropologul Martin Oliviera sustine ca nu exista romi ci doar o minoritate de grupuri care au o traditie de mobilitate sezoniera, in functie de munca lor (feronerie, muzica).
  • Se aduna in tabere - Malik Salemkour, vicepresedintele Ligii pentru drepturile omului si cofondatorul Romeurope, este de parere ca romi sunt ivizibili pentru societate si se strang in tabere pentru ca nu au cum sa stea altfel, ei avand o cultura famialiala puternica.
  • Nu vor sa vorbeasca limba franceza – ei invata limba franceza destul de repede daca sunt scolarizati pana la varsta de 16 ani insa odata cu expulzarile intervine si intreruprea scolarizarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.