Casa Alba a anuntat miercuri ca alti doi ambasadori sirieni, cel din Cipru si cel din Emiratele Arabe Unite, si-au abandonat posturile.

"Confirmam abandonul postului de catre acesti ambasadori sirieni, cel din Emiratele Arabe Unite si respectiv din Cipru", a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui american, Jay Carney, aflat la bordul avionului prezidential Air Force One.

"Este un nou semn, in opinia noastra, ca oficiali de rang inalt din cercul apropiatilor lui Assad parasesc guvernarea din cauza actelor odioase comise de Assad impotriva propriului popor", a adaugat Carney. El a mai mentionat ca aceste "dezertari" indica faptul ca "zilele lui Assad sunt numarate".

Bilantul revoltelor din Siria: Peste 19 mii de morti

Un alt diplomat, atasatul Siriei pe probleme de securitate in Oman, Mohammed Tahsin al-Fakir, a anuntat de asemenea miercuri ca si-a abandonat postul, el declarand acest lucru pentru postul de televiziune Al-Jazeera.

Lamia Hariri, ambasadorul sirian din Nicosia, si Abdel Latif al-Dabbagh, ambasadorul Siriei in Abu Dhabi, se alatura astfel lui Nawaf Fares, ambasadorul sirian din Bagdad, care si-a abandonat postul, si care a cerut armatei siriene sa "se alature imediat revolutiei", precum si generalului Manaf Tlass, care a dezertat din randurile armatei siriene.

Carney a mai declarat ca "utilizarea elicopterelor de atac este un alt indiciu privind perversitatea" regimului Bashar Al-Assad. "Se pregateste un asalt asupra orasului sirian Alep. Guvernarea Assad, potrivit informatiilor, va folosi elicoptere, avioane si tancuri pentru a declansa noi violente oribile impotriva sirienilor si civililor. Condamnam acest lucru", a adaugat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.