Peste 17.000 de persoane, dintre care 11.815 civili, au fost ucise in cursul violentelor din Siria de la inceputul revoltei fata de regimul presedintelui Bashar al-Assad, in martie 2011, a anuntat sambata organizatia nonguvernamentala (ONG) Observatorul Sirian al Drepturilor Omului.

Intre cele 17.012 persoane se afla 11.815 civili, 4.316 membri ai armatei si serviciilor de securitate si 881 de dezertori, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, presedintele ONG-ului cu sediul la Londra, care se bazeaza pe o retea de militanti de la fata locului.

De la intrarea in vigoare a armistitiului de la 12 aprilie, prevazut in cadrul unui plan de pace al emisarului international Kofi Annan, dar care nu a fost aplicat niciodata, au fost ucise 5.898 de persoane, a precizat Rami Abdel Rahmane, conform MEDIAFAX.

Aproximativ 60 de persoane, dintre care 31 sunt civili, au fost ucise sambata, in cursul violentelor inregistrate in Siria, in bombardamentele din provincia Alep (nord) si de la Deir Ezzor, potrivit ONG-ului.

Citeste si Rusia: Tranzitia politica din Siria nu trebuie impusa din exterior!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.