Recep Tayyip Erdogan a afirmat miercuri ca Turcia nu intentioneaza sa atace tara vecina.

"Turcia, poporul turc nu intentioneaza sa atace" Siria, a declarat el, citat de agentia de presa Anatolia, subliniind ca tara sa "nu arata nicio atitudine ostila impotriva vreunei tari".

Turcia, gata sa riposteze impotriva Siriei daca va fi nevoie

El a promis sa raspunda "in modul cel mai puternic" oricarui "act ostil" care ar viza Turcia, fara sa mentioneze Siria, in declaratiile transmise de posturile de televiziune.

Erdogan s-a exprimat cu ocazia unei ceremonii de inaugurare a primului avion militar de fabricatie turca Hurkus, de antrenament si atac la sol.

NATO si-a exprimat sustinerea fata de Ankara

Erdogan a avertizat marti ca Turcia va riposta fata de orice incalcare a frontierei sale de catre Siria dupa distrugerea, la 22 iunie, a unuia dintre avioanele sale de lupta de catre apararea aeriana siriana, NATO considerand acest incident "inacceptabil" si afirmandu-si solidaritatea cu Ankara, dupa o reuniune la Bruxelles, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.