Potrivit oficialilor rusi, Moscova nu intentioneaza sa trimita trupe in Siria desi autoritatile de la Damasc si-ar dori acest lucru.

Rusia a demarat aplicarea unui plan secret pentru salvarea presedintelui sirian Bashar al-Assad care are ca scop declansarea alegerilor anticipate.

Un nou Guvern a fost format in Siria

Potrivit unui diplomat rus care a participat la negocierile dintre Moscova si Damasc, Rusia i-ar fi propus liderului sirian sa organizeze alegeri anticipate avand in vedere faptul ca rebelii au ajuns sa controleze cel putin o treime din teritoriul tarii.

Puterea de la Moscova este de parere ca desfasurarea alegerilor in viitorul apropiat ar putea fi perceputa ca un pas pentru sustinerea opozitiei sirine.

Rusia nu este convinsa ca Bashar al-Assad va acceptaconvocarea alegerilor anticipate. ”Organizarea unor eventuale alegeri este un proces lung si obositor. Poate ca el (liderul sirian) va accepta, dar noi credem ca se va lupta pana la ultima picatura de sange”, a spus un diplomat, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.