Un nou Guvern, condus de fostul ministru al Agriculturii Riad Hijab, a fost format sambata in Siria, a anuntat televiziunea publica siriana, la peste o luna si jumatate de la alegerile legislative boicotate de opozitie.

Presedintele Bashar al-Assad a promulgat un decret privind componenta noului Guvern in care ministrul Afacerilor Interne Walid Muallem si cel de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar isi pastreaza functiile, informeaza MEDIAFAX.

Numirea lui Daoud Rajha din nou la Ministerul Apararii pune punct zvonurilor potrivit carora acesta ar fi fost asasinat de rebelii sirieni care lupta pentru a rasturna regimul lui Bashar al-Assad.

Revolta inceputa in urma cu 16 luni, pe care autoritatile au incercat sa o inabuse brutal, incepe sa fie numita de observatorii straini "razboi civil". Assad sustine sa autoritatile continua reformele si ca revolta este condusa de militanti sprijiniti de puteri straine, relateaza HotNews.ro.

Criticii sustin ca numirea lui Assad de Riyad Hijab la conducerea Guvernului, la inceputul lunii iunie, este un semn ca presedintele se indreapta catre loialistii radicali. Hijab a format noul guvern cu aprobarea lui Assad.

Citeste si Cea mai sangeroasa zi de la adoptarea armistitiului in Siria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.