Cetatenii greci, debusolati si anxiosi, spera ca vor gasi duminica o solutie politica in vederea iesirii din blocajul care le marcheaza viata cotidiana.

In opinia lui Irini Tsinoglou, care priveste afisele electorale din fata Parlamentului impreuna cu fiica si nepoata sa, sarcina viitorului Guvern, oricare ar fi acesta, va fi enorma privind scoaterea tarii dintr-o recesiune care dureaza de cinci ani, capatand aspecte de adevarata criza economica.

"Sunt furioasa. Toate planurile pe care mi le-am facut in tinerete s-au naruit odata cu aceasta criza (...). Nu mai exista nicio speranta pentru viitor", declara croitoreasa pensionata, in varsta de 60 de ani.

Grecia mai are bani de salarii si pensii doar pana in 20 iulie

"Sper ca un guvern va putea rezolva toate problemele oamenilor. Tinerii sunt in somaj, sistemul de sanatate nu mai functioneaza. Si avem impozite noi pe care nu le putem plati in lipsa locurilor de munca", insista aceasta, potrivit MEDIAFAX.

Grecia se teme ca va ajunge ca "Romania lui Ceausescu"

Fara bani in fata furnizorilor straini, circa 160 de tipuri de medicamente - de la antibiotice la antidpresive - lipsesc in prezent din farmaciile tarii, potrivit lui Kostas Lourantos, presedintele uniunii farmacistilor din Atena si imprejurimi, unde se concentreaza circa 40% din poulatia Greciei.

Condus de Alexis Tsipras, Syriza a ajuns al doilea partid al tarii in urma alegerilor de la 6 mai, care nu au dus insa la formare unui Guvern, in prezent acesta fiind cotat cu acelasi sanse ca si Noua Democratie in sondaje.

"Sondajele il sustin pe acest idiot de Tsipras. In fine, nu cred ca poporul grec va vota cu Noua Democratie pentru a evita iesirea din zona euro", a declarat un angajat al Marinei comerciale, rezumand perplexitatea in care se zbate poporul. "Am votat intotdeauna cu Noua Democratie si totusi nu voi vota niciodata cu acest idiot Samaras (liderul partidului Noua Democratie), care a ratat orice ocazie de a face ceva pentru tara", a adaugat acesta indignat.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.