Doi experti psihiatri si-au mentinut concluzia potrivit careia autorul masacrului din Norvegia este psihotic si, prin urmare, iresponsabil penal.

Observandu-l pe Breivik de la inceputul procesului, pe 16 aprilie, Torgeir Husby si Synne Soerheim au repetat ca extremistul de dreapta, judecat pentru uciderea a 77 de persoane, prezinta "deliruri" caracteristice unei schizofrenii.

Breivik se pregatea din 2006 pentru atentat

"El crede ca ne va salva pe toti intr-o lupta intre Bine si Rau. In aceasta lupta, el crede ca are o responsabilitate si o misiune care consta in a decide asupra dreptului de viata si de moarte", a declarat Soerheim, potrivit MEDIAFAX.

"Aceasta responsabilitate isi afla originea intr-o pozitie proeminenta in cadrul unei organizatii care nu exista", a adaugat ea, referindu-se la rolul de "comandor" pe care si-l asuma Breivik intr-o grupare, Cavalerii Templieri, careia politia nu a reusit sa ii dovedeasca existenta.

Pe baza unui mandat din partea justitiei, Torgeir Husby si Synne Soerheim l-au diagnosticat pe Breivik cu o "schizofrenie paranoida", in noiembrie, in urma unui numar de 13 intalniri cu el, inca una cu mama sa si a inregistrarilor audierilor la politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.