Primul ministru i-a asigurat pe locuitori ca va face tot posibilul pentru a asigura revenirea la o viata normala in regiunea afectata.

Presedintele Institutului National de Geofizica si Vulcanologie (INGV), Stefano Gresta, s-a aratat preocupat de urmari: "Secventa (de cutremure) va fi lunga si nu putem exclude producere altor seisme puternice".

MAE: Un cetatean roman, ranit in cutremurul din Nordul Italiei

Potrivit autoritatilor din regiunea Emilia-Romagna, 5.000 de persoane au fost evacuate dupa noile seisme de marti. Alte 7.500 au fost private de locuinte sau prea angoasate pentru a ramane in propriile case si s-au instalat in aproximativ 90 de adaposturi (scoli, terenuri de sport, hoteluri) dupa cutremurul din 20 mai.

Noi locuinte improvizate sunt amenajate la Crevalcore, doua trenuri special echipate cu cusete putand gazdui 450 de persoane.

Cutremur de 5,8 grade in Italia

Dintre cei 16 morti, trei - un marocan, un indian, si un inginer italian - au murit dupa prabusirea uzinei in care lucrau, la San Felice sul Panaro.

Trei persoane au decedat la Mirandola, dintre care doua in urma distrugerii uzinei BBG (mecanica biomedicala). Alte trei persoane au murit la Concordia, precum si preotul din Rovereto di Novi. Patru persoane au decedat la Cavezzo, dintre care una sub daramaturile unei fabrici de mobila. Doi salariati ai unei firme de material medical au fost gasiti morti la Medolla, scrie MEDIAFAX.

Papa si-a exprimat "marea sa durere" prin intermediul purtatorului sau de cuvant, parintele Federico Lombardi, care a confirmat prezenta Suveranului Pontif la intalnirea mondiala a Familiei, care are loc de vineri pana duminica la Milano (nord).

De aproximativ zece zile, Italia a inregistrat aproape 800 de cutremure sau replici ale cutremurului din 20 mai, al carui epicentru a fost localizat in apropiere de Ferrara, dintre care 70 intr-un perimetru circumscris de orasele Modena si Ferrara, zona considerata totusi putin seismica.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.