Romania va face demersuri pe langa membrii Congresului SUA pentru adoptarea cat mai curand posibil a legislatiei referitoare la criteriile de admitere in programul Visa Waiver.

"Vom face in continuare demersuri si pe langa membrii Congresul SUA pentru accelerarea si finalizarea in cel mai scurt timp posibil a procesului legislativ aflat in curs. (...) Speram ca noua propunere legislativa va beneficia de sprijinul deplin al administratiei americane", a declarat Aurescu marti, la lansarea celei de-a treia editii a campaniei de informare a MAE privind acordarea vizelor pentru SUA.

El a aratat ca noua legislatie referitoare la Visa Waiver - Jobs Originating through Launching Travel (JOLT) Act - este sustinuta si de catre presedintele Barack Obama, sprijinul acestuia fiind reflectat si in textul Declaratiei comune privind Parteneriatul strategic pentru secolul XXI intre Romania si SUA, adoptata la 13 septembrie 2011 la Washington, cu ocazia vizitei presedintelui Traian Basescu.

Vizele pentru SUA ar putea fi eliminate

"Pot sa va spun ca in conformitate cu evaluarile din acest moment Romania se incadreaza sub aceasta rata de 3% pentru over stay", a spus Aurescu, aratand insa ca, pentru ca Romania sa se incadreze, trebuie redusa si rata de refuz la 10%, aceasta fiind situata la 22,4% in 2011.

Cum luam viza? SUA primeste din ce in ce mai multi romani

In prezent, Romania, Polonia si Bulgaria sunt tarile membre UE care au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite, ele nefiind incluse in Visa Waiver, pe motiv ca au o rata de respingere a cererilor de viza mult peste limita de 3%. De asemenea, nici Cipru nu este inclusa, avand in vedere problemele sale interne, scrie MEDIAFAX.

In 2011, tara noastra a avut o rata de respingere a aplicatiilor pentru viza de 22% , in timp ce rata Bulgariei si a Poloniei a fost de 16%, respectiv 10%.

Citeste si:
Visa și Mastercard își suspendă operațiunile din Rusia
Visa și Mastercard își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.