Trei congresmeni americani au depus un proiect de lege care prevede includerea Romaniei, Bulgariei si Poloniei in programul Visa Waiser.

Aceste trei tari au nevoie de vize pentru a calatori in SUA, ele nefiind incluse in Visa Waiver, pe motiv ca au o rata de respingere a cererilor de viza mult peste limita de 3%.

Secretarul de stat al Ministerului de Externe, Bogadan Aurescu, a explicat ca rata de respingere este atat de mare pentru ca forma actuala a Visa Waiver se calculeaza dupa numarul de aplicatii iar romanii aplica de mult prea multe ori.

"Am incercat sa le explicam oamenilor ca nu mai are sens sa aplici, pentru ca inrautatesti rata de refuz a tarii", a declarat Aurescu, potrivit gandul.

11 tari ar fi vizate de noua versiune de Visa Waiver: Argentina, Brazilia, Bulgaria, Chile, Croatia, Israel, Panama, Polonia, Romania, Taiwan si Uruguay.

In total, 36 de tari nu au nevoie de viza pentru a calatori in State, datorita Visa Waiver. In afara de Romania, Polonia si Bulgaria, singurul alt stat membru UE care este exclus din Visa Waiver este Cipru, pe fondul problemelor sale de la granita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.