Presedintele sirian Bashar al-Assad l-a primit marti dimineata in vizita pe mediatorul ONU si Ligii Arabe Kofi Annan,

"Presedintele (sirian Bashar) al-Assad il primeste se emisarul ONU (si Ligii Arabe) Kofi Annan", a anuntat Sana.

La sosirea sa la Damasc luni, in a doua vizita pe care o efectueaza de cand a fost desemnat emisar international pentru Siria, in urma cu trei luni, Annan s-a declarat "ingrozit" de masacrul in care au fost ucise peste 100 de persoane, inclusiv numerosi copii, vineri si sambata, in localitatea Hula (centru).

Bashar al-Assad, responsabil pentru crimele contra umanitatii din Siria?

"Cei care se fac vinovati de aceste crime brutale vor trebui sa raspunda pentru ele", a declarat el despre acest carnagiu care a pus si mai mult in pericol planul sau de pace si a determinat Consiliul de Securitate al ONU sa condamne Damascul, scrie MEDIAFAX.

Consiliul de Securitate a denuntat duminica "o serie de bombardamente cu tancuri si artilerie gurvernamentale asupra unui cartier de locuinte" din Hula, intr-o declaratie adoptata in unanimitate, la finalul unei reuniuni de urgenta, la New York.

In cursul vizitei sale la Damasc, Annan urmeaza sa se intalneasca, de asemenea, cu "reprezentanti ai opozitiei si societatii civile" si cu generalul Robert Mood, seful misiunii de observatori din Siria, a anuntat Ahmad Fawzi, purtatorul de cuvant al fostului secretar general al ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.