"Crimele impotriva umanitatii" comise in Siria sunt coordonate direct de presedintele Bashar al-Assad si de apropiatii sai, potrivit unor fosti oficiali care au parasit serviciile secrete siriene.

Experti juridici apreciaza ca ar fi "absurd si complet neplauzibil" ca presedintele sa nu stie despre ordinele de a ucide si despre utilizarea torturii la scara larga pentru a suprima revolta poporului sirian.

Siria primeste un nou set de sanctiuni

"Nimeni nu este autorizat sa dea ordine fortelor de securitate cu exceptia lui (Assad)", a declarat pentru o emisiune a postului de televiziune Channel 4 fostul vicepresedinte sirian Abdul Halim Khaddam, care traieste in exil la Paris.

Fratele lui Assad, Maher, este implicat intr-un incident soldat cu peste 100 de morti. Alti dezertori sustin ca au primit ordine sa traga asupra manifestantilor de la varul lui Assad, generalul de brigada Atef Najib, care era seful directiei de securitate politica la Deraa atunci cand a izbucnit revolta, scrie MEDIAFAX.

Exista de asemenea informatii potrivit carora personalul militar ar fi primit cote privind numarul de persoane pe care trebuie sa le ucida, in timp ce regimul incearca sa suprime miscarea de revolta izbucnita in martie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.