Panetta a avut o intalnire cu ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, la Pentagon, in scopul coordonarii strategiei SUA.

Secretarul american de stat al Apararii, Leon Panetta, a declarat intr-un interviu la ABC News ca operatiunea militara impotriva Iranului este gata de a fi pusa in aplicare.

Iranul va construi a doua centrala nucleara in 2013

Conform lui Panetta, premisa de baza a operatiunii este ca nici SUA si nici comunitatea internationala nu voer permite iranienilor sa dezvolte arme nucleare.

Rusia nu vrea un Iran cu arma nucleara

Ar fi de dorit rezolvarea acestei probleme mai degraba pe cale diplomatica si cu ajutorul presiunii, decat prin utilizarea fortei militare, dar aceasta nu inseamna ca o astfel de posibilitate nu este disponibila in totalitate. Aceasta nu este doar disponibila, ci si pregatita. A fost facuta planificarea necesara pentru ca totul sa fie pus la punct”, a subliniat Panneta, in replica la respectiva obiectie.

Suntem gata pentru orice fel de surprize în această parte a lumii”, a mai adăugat Panetta, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.