Ministrii Afacerilor Externe din cadrul Uniunii Europene au adoptat luni un nou set de sanctiuni impotriva regimului sirian.

"Au fost adoptate sanctiuni impotriva regimului sirian", a precizat acest comunicat. Conform unor diplomati, UE a decis sa blocheze activele a doua intreprinderi si a trei persoane considerate surse de finantare a regimului lui Bashar al-Assad.

Persoanele sanctionate vor primi de asemenea interdictie de viza pentru spatiul UE. Numele acestor persoane vor fi publicate ulterior in Jurnalul Oficial al UE.

La ultima lor reuniune, in aprilie, ministrii au decis sa interzica exporturile de produse de lux spre Siria, o masura simbolica ce viza stilul de viata al cuplului Assad, scrie MEDIAFAX

In prezent, 126 de persoane si 41 de societati sunt vizate de sanctiunile europene. Acestea vizeaza in special Banca Centrala, comertul cu metale pretioase si transporturile aeriene de marfuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.