UE a decis sa impuna noi sanctiuni impotriva regimului sirian, interzicand exporturile de produse de lux si limitand exporturile de material folosit pentru reprimarea opozantilor.

"Aceste sanctiuni impotriva Siriei vor fi puse in aplicare", a subliniat aceasta sursa. "Ele acopera produsele de lux si materialul folosit pentru reprimare".

Sanctiunile au fost decise in cadrul unei reuniuni a ambasadorilor din cele 27 de state membre inaintea unei reuniuni a ministrilor europeni de Externe, la Luxemburg.

Europenii trebuie sa stabileasca si cadrul exact de aplicare a masurii asupra produselor de lux.

Dar facand acest lucru, UE vizeaza in mod "foarte simbolic" stilul de viata al cuplului Assad, in timp ce presa a evidentiat recent gustul pentru lux al sotiei presedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, a recunoscut un alt diplomat european sub acoperirea anonimatului, scrie MEDIAFAX.

"Este vorba despre a face sa inteleaga cuplul Assad, dar si clanul sau si membrii regimului, ca evenimentele din Siria au consecinte si asupra stilului lor de viata personal",
a precizat el, recunoscand ca acest tip de masuri pot fi evitate usor si ca ele au in principal un caracter simbolic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.