Mihaloliakos a declarat ca grupul sau va lupta impotriva "camatarilor mondiali" si "sclaviei" impuse.

"A sunat ceasul fricii pentru tradatorii patriei", a amenintat duminica seara liderul gruparii neonaziste Chryssi Avghi (Zori de Aur), dupa ce a asigurat o intrare in forta a formatiunii sale in Parlament, potrivit unui sondaj realizat la iesirea de la urne.

"Venim", a strigat Nikos Mihaloliakos, intr-o conferinta de presa sustinuta intr-un hotel din Atena, inconjurat de aproximativ 15 tineri rasi pe cap.

Aproxiamtiv 200 de simpatizanti erau adunati in sala, in timp ce altii sarbatoreau victoria afara, aruncand cu petarde, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui sondaj realizat la iesirea de la urne de catre cinci institute, acest fost grup aproape clandestin, recurgand la metode violente si la teze rasiste si antiparlamentare, obtine 19 mandate de deputat din cele 300 ale Parlamentului grec, cu 6,9% din voturi.

Numit "Führerul" de catre presa greaca, Mihaloliakos, in varsta de 55 de ani, citandu-l pe Iulius Cezar, a declarat "Veni, Vidi, Vici".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.