Sectiile de vot s-au deschis in Franta pentru primul tur al alegerilor prezidentiale, care ar trebui sa fie urmat de un al doilea tur la 6 mai

Al doilea tur ar urma sa fie intre presedintele in exercitiu Nicolas Sarkozy si socialistul Francois Hollande, marele favorit al scrutinului, relateaza MEDIAFAX. Avand in vedere popularitatea sa mai mare, Hollande este in pozitia de a deveni primul presedinte de stanga dupa Francois Mitterand (1981-1995).

Impactul alegerilor prezidentiale din Franta asupra romanilor

Sectiile de vot s-au deschis la ora 8.00 (9.00, ora Romaniei) si se vor inchide in marile orase la ora 20.00 (21.00, ora Romaniei), ora la care vor fi difuzate estimarile rezultatelor realizate de institutele de sondaje.

In total, aproximativ 44,5 milioane de alegatori sunt chemati la urne pentru a-i alege pe cei doi finalisti dintre cei zece candidati inscrisi in cursa. Analistii avertizeaza insa cu privire la consecintele unei rate mari a absenteismului, prevazut la peste 25 de procente de unele institute.

Citeste si:
Musulmanii din Franta se mobilizeaza impotriva lui Sarkozy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.