Cutremurul "nu intruneste caracteristicile necesare pentru a genera un tsunami pe coastele din Chile".

Aproximativ 7.000 de persoane, potrivit Biroului National pentru Urgente (ONEMI), erau vizate de evacuarea litoralului in Maule, o regiune cu statiuni balneare situata la 300 de kilometri sud de Santiago.

Seismul, cu magnitudinea 7,1 s-a produs la 22.37 GMT (1.37, ora Romaniei), la 32 de kilometri de orasul Talca, la o adancime de 30 de kilometri, scrie emsc-csem.

Totusi, directia regionala din Maule a "decis sa efectueze o evacuare preventiva in zona de litoral a regiunii, din cauza observarii unei retrageri a marii".

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andres Chadwick, a subliniat ca evacuarea avea caracter pur preventiv si ca "observarile vizuale" privind retragerea marii "nu sunt confirmate de date tehnice" ale Serviciului hidrografic al Marinei, nici de organismele internationale, potrivit MEDIAFAX.

Seismul, care a fost simtit aproape un minut, a determinat sute de persoane sa iasa pe strazi la Talca, un oras cu circa 200.000 de locuitori. Cutremurul a fost resimtit si in capitala tarii, Santiago.

Anterior, ministrul de Interne, Rodrigo Hinzpeter, a evocat intr-un prim bilant "cateva indicii de persoane ranite, din nefericire, de caderea unor bucati de pereti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.