Rusia vrea ca trupele NATO sa ramana in Afganistan pana cand aceasta tara va fi in masura sa isi garanteze propria securitate.

Obama: Cred ca pana in 2014 vom retrage soldatii din Afganistan

"Prezenta fortei de stabilizare internationala in Afganistan este guvernata de un mandat al Consiliului de Securitate al ONU. Acest mandat este clar. (...) Toata lumea intelege ca la retragerea (acestei forte), Guvernul afgan trebuie sa fie in masura sa apere legea si sa mentina ordinea si sa faca fata tuturor problemelor legate de securitatea tarii", a declarat Lavrov.

"Avem dreptul sa cerem ca acest mandat, la care noi contribuim, sa fie pus in executare inainte ca operatiunea sa se termine", a continuat el.

Dupa zece ani de prezenta in Afganistan, forta armata a NATO, care sustine Guvernul de la Kabul, nu a putut invinge definitiv insurectia condusa de talibani, in pofida celor 130.000 de militari mobilizati pe teren, scrie MEDIAFAX.

"Daca aveti nevoie de o prezenta militara, atunci continuati sa executati mandatul Consiliului de Securitate. Daca nu vreti sa puneti in aplicare acest mandat sau va ganditi ca ati facut-o deja dar ca vreti sa amplasati sau sa pastrati baze militare, acest lucru nu mi se pare foarte logic", a declarat el.

"Noi vrem sa intelegem motivele unei astfel de optiuni. Noi nu credem ca acest lucru va fi util pentru stabilitatea regiunii", a declarat ministrul rus de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.