Doua sute de organizatii de aparare a drepturilor omului au solicitat ONU si Rusiei sa actioneze pentru a pune capat varsarii de sange din Siria.

"O coalitie de 200 de ONG-uri din 27 de state (...) solicita Consiliului de Securitate al ONU sa se uneasca si sa adopte o rezolutie care sa ceara guvernului sirian sa opreasca bombardamentele fara discriminare ale cartierelor civile si incalcarea drepturilor internationale, sa puna capat arestarilor arbitrare si torturii si sa garanteze accesul de urgenta al asociatiilor umanitare, al jurnalistilor si al observatorilor drepturilor omului", afirma textul, potrivit MEDIAFAX.

Al-Assad respinge propunerile lui Annan privind rezolutia conflictului sirian

Apelul "Uniti-va pentru Siria: puneti capat unui an de varsari de sange" este sustinut de militanti din toata lumea si de celebritati, ca actorul britanic Stephen Fry si cantareata canadiana Nelly Furtado, conform comunicatului.

"Timp de un an, numarul mortilor din Siria a atins un bilant ingrozitor de peste 8.000 de persoane si mai ales sute de copii. Nu este oare timpul ca lumea sa demareze la unison actiuni eficace de a opri asa ceva?", a declarat Ziad Abdel Tawab, de la Institutul din Cairo pentru drepturile omului.

SUA adopta "Proiectul de Lege Libertate in Siria"


"Moscova si Beijing trebuie sa inceteze sa mai furnizeze o acoperire diplomatica atrocitatilor siriene si sa solicite incetarea bombardamentelor fara discriminare si a atacurilor asupra manifestantilor pasnici", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.