Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a cerut sefului diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, sa informeze Iranul ca negocierile cu marile puteri prevazute in aprilie reprezinta "ultima sansa" a Teheranului de a evita un razboi.

"Negocierile prevazute in aprilie intre Iran si sase mediatori internationali sunt ultima sansa pentru Teheran de a evita razboiul. Hillary Clinton i-a cerut lui Serghei Lavrov sa transmita acest mesaj autoritatilor iraniene", scrie publicatia Kommersant, citand un diplomat rus care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Statele din grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania) iau in considerare o reluare a negocierilor, blocate de mai mult de un an, pe tema programului nuclear iranian.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a recunoscut ca
situatia privind Iranul se agraveaza, refuzand insa sa vorbeasca despre o "ultima sansa".

"Nu se vorbeste niciodata despre ultima sansa. Totul depinde de vointa politica, iar Rusia face totul pentru ca aceasta vointa sa fie consolidata. Asistam la o escaladare incontestabila (...). Cei care vor folosirea armelor trebuie sa se abtina si sa actioneze pentru a gasi o solutie diplomatica", a declarat Riabkov pentru Kommersant, potrivit MEDIAFAX.

Desi face apel la pace, Rusia se pregateste totusi sa faca fata unor eventuale atacuri impotriva Iranului.

Citeste si Rusia: Criza iraniana intra intr-o noua faza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.