Israelul a cerut Statelor Unite cateva echipamente militare necesare bombardarii Iranului.

In cursul vizitei efectuate la Washington, premierul israelian Benjamin Netanyau, i-a solicitat secretarului american al apararii Leon Panetta sa aprobe livrarea catre Israel a unor echipamente militare speciale necesare bombardarii Iranului.

Dupa primele informatii, se vorbea despre cateva sisteme avansate pentru realimentarea avioanelor in zbor si bombe GBU-28, care ar putea „ajuta” la distrugerea instalatiilor nucleare iraniene.

Obama, gata sa intervina impotriva programului nuclear iranian

Panetta a fost insarcinat de Obama sa trateze aceasta problema direct cu ministrul israelian al apararii Ehud Barak, lucru care la prima vedere il arata pe Obama dispus sa accepte solicitarea Israelului.

O telegrama diplomatica dezvaluita de Wikileaks semnaleaza ca Israelul si SUA au abordat in luna noiembrie 2009 "livrarea de bombe anti-buncar GBU-28 catre Israel, subliniindu-se ca transferul trebuie efectuat discret pentru a se evita speculatiile ca guvernul american ar ajuta Israelul sa pregateasca un atac impotriva Iranului", scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.