Presedintele american Barack Obama sustine Israelul, fiind gata sa intervina "in forta"  pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara.

Barack Obama s-a declarat dispus sa “foloseasca forta” pentru a opri Iranul sa-si dezvolte programul nuclear, metionand ca se vorbeste totusi mult prea mult de un posibil razboi impotriva Teheranului.

"Cred cu fermitate ca mai este loc pentru diplomatie - insotita de o oarecare presiune - pentru a rezolva aceasta criza. Statele Unite si Israelul afirma impreuna ca Iranul nu detine inca arma nucleara, si suntem foarte vigilenti in supravegherea programului lor", a declarat el, asigurand liderii Iranului ca politica la care recurge el nu este una restrictiva ci una care impiedica iranul sa se doteze cu arma nucleara, scrie realitatea.

Obama sustine Israelul in momentele dificile

"In ultimii trei ani, in calitate de presedinte al Statelor Unite, mi-am respectat angajamentele in favoarea statului Israel. In fiecare moment crucial, la fiecare obstacol intalnit in cale, am fost prezenti pentru Israel", a afirmat el, potrivit mediafax.

Citeste si Israelul va lua singur o decizie, in problema iraniana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.