Moderatul Mitt Romney a castigat sambata caucus-ul republican organizat in statul Washington (vestul Statelor Unite), potrivit proiectiilor difuzate de presa americana.

Posturile de televiziune CNN, ABC si CBS l-au declarat pe Romney invigator in timp ce seful partidului din acest stat a afirmat ca dupa numararea a aproximativ jumatate din buletine, acesta a obtinut 37 la suta, clasandu-se in fata rivalilor sai Rick Santorum si Ron Paul, creditati fiecare cu cate 24 la suta din voturi, relateaza AFP.

Oficialii din cadrul partidului republican au subliniat rata de participare crescuta la acest scrutin, in timp ce campania pentru alegerile primare se dovedeste mai stransa decat se prevedea, cu trei zile inainte de "Super Martea" in care vor vota zece state in aceeasi zi.

Statul Washington va trimite 43 de delegati la conventia Partidului Republican unde va fi desemnat candidatul ce se va confrunta cu presedintele Barack Obama, potrivit MEDIAFAX.

Romney este pe primul loc in cursa pentru cei 1.144 de delegati necesari pentru a castiga investitura. "Super Martea", cu cei peste 400 de delegati ai sai, reprezinta o miza serioasa pentru candidati. Georgia si cei 76 delegati ai sai si Ohio, cu 76 de delegati, sunt deosebit de importante. In afara de Ohio si Georgia, candidatii se vor confrunta marti in Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, North Dakota, Alaska si Vermont.

Pana in prezent, cei trei rivali ai lui Romney, inclusiv fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor Newt Gingrich, se mentin aproape unul de altul, dar nimeni nu s-a detasat ca favorit pentru a-l infrunta pe Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.