Peste o mie de radicali albanezi au protestat pentru a denunta acordul incheiat intre Pristina si Belgrad, favorabil obtinerii statutului de candidat la aderarea la UE pentru Serbia.

Manifestantii au denuntat "acest guvern care nu lucreaza in interesul poporului" din Kosovo.

Raspunzand apelului lansat de miscarea radicala "Autodeterminarea", reprezentata in Parlamentul de la Pristina si care sustine unirea Kosovo cu Albania, protestatarii au acuzat guvernul de a fi "ajutat Serbia sa obtina statutul de candidat la aderarea la UE".

Conform unui acord incheiat la Bruxelles, Pristina va putea lua partea la conferintele internationale cu privire la Balcani fara ca Belgradul sa recunoasca independenta fostei sale provincii, scrie MEDIAFAX.

Acest acord este una dintre principalele conditii puse de Bruxelles inainte de a acorda Serbiei statutul de candidat. Conform liderului diplomatiei franceze, Alain Juppe, UE ar putea aproba candidatura la aderare a Belgradului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.