Bulgaria are nevoie de 40 de milioane de euro pentru a reface zonele afectate de inundatii.

Bulgaria are nevoie de 75-80 de milioane de leva (aproximativ 38-40 milioane de euro) pentru a repara distrugerile cauzate de inundatiile din sud-estul tarii, produse in urma cu doua saptamani, conform unei estimari a ministrului Fondurilor Europene, Tomislav Doncev.

Doncev a vizitat luni orasul Haskovo, din zona afectata, cu scopul de a discuta cu autoritatile posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a acoperi costurile reparatiilor, scrie MEDIAFAX.

Inundatiile din aceasta zona au fost cauzate de o crapatura in structura barajului Ivanovo. Zece persoane au murit in urma inundatiilor.

Dupa inundatii, s-a dezvaluit ca Bulgaria avea dreptul sa acceseze 102 milioane de leva (aproximativ 51 de milioane de euro) in cadrul programului "Dezvoltarea Rurala" pentru prevenirea dezastrelor, dar aceste fonduri nu au fost utilizate pentru ca autoritatile nu au demarat nici un proiect de finantare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.