Cina a mustrat Iranul pentru hotararea sa de a suspenda exportul de petrol in Franta si Anglia.

Iranul a primit o mustrare din partea Chinei pentru decizia de a opri exportul de petrol catre firmele franceze si britanice si o solicitare de reincepere a negocierilor asupra programului nuclear.

La repetatele indemnuri ale Beijingului de a relua negocierile in privinta dosarului nuclear iranian, raspunsul Iranului a fost ca uraniul este folosit doar in scopuri pasnice, pentru productia de energie.

"Noi am sustinut in permanenta dialogul si negocierea drept cai principale pentru a rezolva disputele dintre tari si nu suntem de acord cu o posibila confruntare care sa puna capat problemei", a afirmat purtatorul de cuvint al Ministerului de Externe chinez, Hong Lei. China spera ca toate partile sa adopte o pozitionare corecta in acest dialog, cat mai curand posibil, a adaugat acesta, potrivit HotNews.

Achizitionand aproape 20% din totalui exporturilor Teheranuilui, China este una dintre cele mai mari tari importatoare de petrol iranian. Iranul a anuntat incetarea exportului catre companiile britanice si franceze, miscare care pana acum nu a avut un impact prea puternic asupra ofertei dintre cele doua state.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.