Gauck, calificat de Merkel ca fiind "un profesor de democratie" in cadrul conferintei sale de presa, se bucura de o mare popularitate in Germania.

Joachim Gauck, in varsta de 72 de ani, un pastor fost militant pentru drepturile omului in fosta Republica Democrata Germana (RDG) va fi urmatorul presedinte german, a declarat cancelara Angela Merkel.

Uniunea Crestina (CDU/CSU) a Angelei Merkel si aliatul sau liberal (FDP), Partidul social-democrat (SPD) si Verzii dispun de o majoritate confortabila pentru ca Gauck sa fie ales dupa demisia lui Christian Wulff
, suspect de coruptie, scrie MEDIAFAX.

Gauck a fost candidatul din partea SPD si a Verzilor in iunie 2010 impotriva lui Wulff, pe care Merkel a ajuns sa il sustina, in mod regretabil.

Doar partidul de extrema dreapta Die Linke, care include fosti membri ai Partidului comunist ce conducea in RDG, il critica puternic pe acest pastor luteran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.