Presedintele Germaniei Christian Wulff, si-a anuntat demisa din functie, din cauza scandalului de coruptie in care este implicat, potrivit unor surse bine informate.

Parchetul din Hanovra a cerut ridicarea imunitatii sefului statului joi seara.

"Dupa o verificare exhaustiva a noilor documente si evaluarea articolelor din presa, parchetul din Hanovra estimeaza ca exista fapte suficiente pentru suspiciuni de incalcari ale legii sau de beneficii de avantaje
" ale lui Wulff, a explicat intr-un comunicat parchetul din capitala regiunii Saxonia inferioara.

Wulff este criticat aspru de la jumatatea lunii decembrie de presa germana care il acuza de a fi profitat de pozitia sa de lider al guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine avantaje financiare diverse, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri, scrie MEDIAFAX.

Presa germana a scris ca acesta a fi planuit un imprumut avantajos pe care l-a luat de la sotia uni om de afaceri, prieten de-al lui. Oficialul german a amenintat, chiar, mai multi editori de presa cu “razboi” in situatia in care vor fi publicate articole despre acest imprumut. Scandalul a luat proportii in luna ianuarie cand s-a descoperit un mesaj, lasat de presedinte editorului-sef al cotidianului Bild, in care il ameninta pe acesta daca va face publice dezvaluiri despre fapta sa, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.