Barack Obama sustine ca Israelul nu a luat inca o decizie in privinta unui atac impotriva Iranului

Presedintele american Barack Obama a apreciat ca Israelul nu a luat inca o decizie cu privire la un eventual atac asupra instalatiilor nucleare din Iran.

"Nu cred ca Israelul a luat o decizie" cu privire la bombardarea instalatiilor nucleare iraniene, a declarat Obama intr-un interviu acordat postului american de televiziune NBC.

"Principala mea prioritate ramane securitatea Statelor Unite. Dar si securitatea Israelului", a continuat presedintele, reafirmand preferinta sa pentru o solutie diplomatica in conflictul cu Iranul, scrie MEDIAFAX.

"A fost foarte clar, vom face tot posibilul pentru a impiedica Iranul sa obtina arma nucleara si sa creeze o cursa a inarmarii intr-o regiune exploziva", a adaugat el.

Statele Unite au reafirmat vineri ca vor sa privilegieze diplomatia pentru a convinge Teheranul sa renunte la programul sau nuclear controversat, cerand Israelului "sa lase timp sanctiunilor sa isi produca efectul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.