Statele Unite si Uniunea Europeana cer membrilor ONU sa ia masuri pentru a pune capat represiunii.

55 de civili, zece soldati dezertori, sase membri ai fortelor de securitate si 25 de soldati ai armatei si-au pierdut viata, luni, in urma violentelor din Siria, afirma Observatorul sirian al drepturilor omului.

Violentele s-au intensificat in ultimele zile

Sefii diplomatilor din SUA si mai multe tari europene urmeaza sa se exprime in fata Consiliului de Securitate al ONU pentru a sprijini planul de pace arab din Siria, scrie HotNews.

Liderii europeni cer incetarea represiunilor in Siria

''
Suntem indignati de atrocitatile si represaliile comise de regimul sirian si cerem membrilor Consiliului de Securitate al ONU sa ia masurile necesare pentru a pune capat reprimarii'', a declarat presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, intr-o conferinta de presa.

Hillary Clinton a facut apel la ONU pentru oprirea masacrului

"Statele Unite condamna in termenii cei mai fermi escaladarea atacurilor violente si brutale comise de regimul sirian impotriva propriului popor", a declarat Clinton intr-un comunicat.

"Consiliul de Securitate ONU trebuie sa transmita clar regimului sirian ca membrii comunitatii internationale considera actiunile sale ca fiind amenintari la adresa pacii si securitatii", afirma Clinton, potrivit mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.