Cursa pentru candidatura republicana la alegerile prezidentiale se incinge. Mitt Romney, Rick Santorum si Newt Gingrich au cate o victorie in alegerile primare republicane.

Conservatorul Newt Gingrich a obtinut sambata victoria in fata lui Mitt Romney, in Carolina de Sud. Potrivit rezultatelor definitive, Newt Gingrich, fost presedinte al Camerei Reprezentantilor, a obtinut 40,4 la suta din voturi, fata de 27,9 la suta cat a avut Romney, relateaza MEDIAFAX.

Cei doi sunt cu mult peste ceilalti doi candidati aflati in cursa, catolicul ultraconservator Rick Santorum si izolationistul Ron Paul, care au obtinut 17 la suta si, respectiv, 13 la suta din voturi.

In discursul sau de victorie, Newt Gingrich a precizat ca victoria sa in South Carolina este cea a americanilor "care cred ca elitele de la Washington si New York nu ii inteleg, nu se preocupa de ei, nu sunt demne de incredere si, in fine, nu ii reprezinta deloc".



Citeste si
Mitt Romney castiga alegerile republicane in New Hampshire

Alegerile din SUA: Rick Santorn l-a devansat pe Mitt Rommey


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.