Rick Santorum este castigatorul scrutinului din Iowa dupa numaratoarea finala a voturilor.

Candidatul la investitura republicana pentru Casa Alba Rick Santorum a fost declarat castigatorul scrutinului din 3 ianuarie din Iowa, devansandu-l pe Mitt Romney care fusese declarat invingator in seara votului, au declarat reprezentanti ai Partidului Republican.

Noul rezultat al scrutinului din Iowa, certificat de Partidul Republican, arata ca Santorum l-a devansat pe Romney cu 34 de vorturi, insa rezultatele voturilor a opt dintre cele 1.774 de circumscriptii nu pot fi gasite, conform partidului. Conform numaratorii finale, Rick Santorum a obtinut 29.839 de voturi, iar Mitt Romney 29.805, scrie MEDIAFAX.

Romney fusese declarat castigator, cu opt voturi in avans in fata lui Santorum

Mitt Romney, fost guvernator de Massachusetts si favorit in scrutinul primar republican, a castigat pana acum alegerile din New Hampshire.

El isi devanseaza concurentii in sondajele efectuate inaintea scrutinului care va avea loc sambata in South Carolina.

Hogan Gidley, directorul de comunicare al lui Rick Santorum, a declarat ca victoria din Iowa confirma ca nu este neaparat necesar ca Romney sa fie preferinta conservatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.